Obeležavanje granica SRP „Titelski breg“ i obuka čuvarske službe

jul 25, 2013 u rubrici Titelski breg izdvajamo autor admin@titelskibreg

zavod-obuka

Predstavnici Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode; načelnica odeljenja za zaštitu područja Vida Stojšić dipl. biolog i koordinatori zaštite područja Darko Timotić dipl. inž. geologije za paleontologiju i Nedeljko Kovačev dipl. geograf posetili su juče SRP „Titelski breg“.

Obzirom da je u toku obeležavanje granica Rezervata, zajedno sa predstavnicima JP „Titelski breg“ obišli su teren i upoznali se sa dosadašnjim izazovima u obeležavanju granica. Sve mesne zajednice na čijim se katastarskim opštinama vrši obeležavanje granica Rezervata upoznate su sa ovim programom i obavezujućim članovima Uredbe o proglašenju SRP „Titelski breg“. Kako se radi o obeležavanju granica Rezervata koje su već poodavno zaorane, nije neobično što se ovakav program smatra izazovom.

 zavod-granice

Nakon obilaska terena, usledila je i obavezna obuka čuvarske službe kojoj su prisustvovali i ostali zaposleni u JP „Titelski breg“. Obuka se sastojala iz pojašnjavanja određenih zakonskih okvira, preporučivanja literature ali i smernicama etičkog kodeksa ponašanja čuvara prirode na terenu.

Priredila Aleksandra Nikolić