TITELSKI BREG PROGLAŠEN ZA SPECIJALNI REZERVAT PRIRODE!

maj 30, 2012 u rubrici Titelski breg izdvajamo autor admin@titelskibreg

titelski-breg-panorama

Dana 30. maja 2012. godine Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu kojom se Titelski breg proglašava Specijalnim rezervatom prirode. Za staraoca SRP „Titelski breg“ određeno je Javno preduzeće „Titelski breg“ Titel.

Godine rada i truda lokalne samouprave, radnika i upravnog odbora JP „Titelski breg“, kao i stručnih saradnika Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode iz Novog Sada, Ministarstva zaštite životne sredine prostornog planiranja i rudarstva, kao i mnogih drugih su se na kraju isplatile i rezultirale onim što smo najviše priželjkivali.

 Proglašenje znači mnogo i imaće veliki uticaj na celokupno stanovništvo opštine Titel, kao i okoline. Prirodne retkosti, kulturne i istorijske vrednosti, geomorfološke karakteristike, predeone karakteristike, sve to privlači naučnike različitih oblasti, ljubitelje prirode, ali i turiste da posete Titelski breg.

 Sada možemo očekivati još veći priliv turista, posebno dece i mladih koji se u sklopu naših programa mogu upoznati sa mnogim značajnim prirodnim i kulturnim bogatstvima Titelskog brega.